Het leven is boeiend.
Er is zoveel te beleven en er zijn zoveel mooie zaken waaraan je plezier kunt beleven. Maar soms kan iets je in het leven zoveel boeien, dat je er letterlijk geboeid door raakt. Onzichtbare krachten trekken je er steeds weer naar toe. Je bent niet meer vrij! Je bent verslaafd geraakt. Je kunt niet meer zonder. Langzaam aan verlies je je zelfrespect en gaan je relaties met de mensen waarvan je houdt er onder lijden. Je ontkent het en je schaamt je. Je haat jezelf en niemand mag het weten.

Gemaakt om verslaafd te zijn

Waarom geef je je geld uit voor wat geen brood is en je vermogen voor wat niet verzadigen kan? (Jesaja 55:2) Als we ter wereld komen is één van onze eerste reflexen de zuigreflex. Als we ons ongemakkelijk voelen, krijgen we een speen of moederborst aangereikt om op te zuigen. Dit maakt bepaalde stofjes zoals dopamine in onze hersenen aan. We gaan ons hierdoor lekker en goed voelen. Dit is het door God gecreëerde beloningssysteem in onze hersenen. Later vervangen we de speen door een sigaret, chocoladereep, borrel of joint. Maar ook andere omstandigheden kunnen jouw beloningssysteem prikkelen. De spanning rondom gokken, opwinding bij het zien van seksueel getinte plaatjes, het scoren op je werk of in relaties, het verzamelen van geld of de sensatie die bepaalde pillen en drugs je geven. En zo raak je verslaafd. Wij zijn overtuigd dat dit beloningssysteem in je hersenen gemaakt is om vanuit een andere bron geprikkeld te worden. God heeft ons zo ontworpen dat we verlangen naar een diepe innerlijke vervulling met liefde. En die vervulling is beschikbaar!

All you need is Love

Wat je uiteindelijk nodig hebt is Liefde. Al het andere is teleurstellend surrogaat. Niets kan je zo vervullen als echte, onvoorwaardelijke, gevende Liefde. Jezus zei: Wie het water drinkt dat Ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. (Joh 4:14) Jezus kan je zo vervullen dat je nergens anders meer naar hunkert.

Uitweg

En er is een uitweg als jij dat wilt. Als je een grondige hekel aan je verslaving hebt. Als iets van binnen in je roept “ik wil hier vanaf”, dan is er een weg naar vrijheid. Als christenen in Terneuzen geloven we dat je echt vrij kunt worden. We willen je graag helpen om de vervulling en de bevrijdende kracht van Jezus te leren kennen.Zoek contact 
Je kunt met ons mailen via het contactformulier. 

Een medewerker staat garant voor geheimhouding en integriteit. Samen met jou wordt gezocht naar de beste manier om je te helpen. Je mag ook anoniem mailen om je verhaal kwijt te kunnen of om raad te vragen. Stap over je angst heen: We willen je graag helpen.